søndag den 27. januar 2008

Giv køkkenbordpladen en omgang - den billige model

Er du ikke til den dyre model for bordplade pleje, så kig med her.

Jeg brugte:
- Olie fra Ikea "Skydd" egentlig beregnet til dine spækkebræt
- 1 engangs karklud delt i to.
- 1 meter køkkenrulle

Inden selve behandlingen kan gå igang, skal alt køkkengrej selvfølgelig fjernes fra bordet, og bordpladen skal gøres grundig ren med varmt vand og lidt sæbe. Når pladen er tør, kan selve behandlingen gå igang.

Olien som vist nok ikke kostede meget mere end 30kr, er rigtig god at arbejde med. Er god sej i det og nemt at få ud på bordet pga. den tynde stråle det kommer ud med direkte fra flasken.

Hellere for meget end for lidt, så det er bare at ligge et par gode streger af olien ud på bordet ad gangen, og så fordele det med løs hånd over hele bordpladen. Sørg for at hele bordpladen er blank af olie, og hold øje med kanterne - især dem der vender ned mod gulvet - pletter på gulvet er svære at få af når de først er tørre, så tag dem inden de falder :-)


Husk at give de mest udsatte steder en ekstra kærlig hånd med olien - de vil helt sikker suge mere end resten af borpladen. Her tænker jeg på rundt om amatur, vask og den del af bordpladen du oftes bruger til madlavningen.









Efter 15-20 min. kan du gå efter med mere olie, de steder der er nu er tørre.

Lad det hele sidde yderligere 20-30 min. måske en lille time.

Tag en god klump køkkenrulle og tør alt overskydende olie af - bordpladen vil se silkemat ud efter dette, og du er næsten i mål!



Til sidst er det den sidste stump engangsglud der foldes som på billedet - så du har godt fat, og så er det ellers bare at polere hele bordet. Hastighed og et godt pres på sørger for at varme olien i bordpladen op, så den trænger godt ned i træet og holder længere. Samtidig får du en rigtig flot blød glød i træet.

Alt i alt uden pauser og ventetid tager det nok en lille time, så det er jo ikke så slemt :-)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

l?se hele blog, pretty good

Anonym sagde ...

Det tror jeg hellere lige jeg må prøve ... tak for tippet ;)